کاراندیش مشاور و مجری شما در کلیه امور ثبتی مالی و حقوقی

ثبت کاراندیش

انحلال شرکت

واژه انحلال شرکت بارها به گوش همه ما خورده اما تا کنون فکر کرده اید این واژه به چه معناست؟
یک شرکت پس از گذشت زمان و به دلایل مختلف از جمله موانع اقتصادی،عدم همکاری اعضا و کارکنان شرکت ،عدم هماهنگی سهامداران و شرکا حاضر و قادر به ادامه فعالیت نباشد.
انحلال به معنی برچیده شدن ،تعطیل شدن و عدم فعالیت مستمر یک شرکت در زمان آینده است.
با ثبت کاراندیش همراه باشید. همان­طور که پر واضح است ،همانند زمانی که مدیر و سهام داران اقدام به ثبت شرکت کردند ،در زمان توقف و عدم فعالیت شرکت نیز، مدیران و سهامداران شرکت طبق قانون تجارت وظیفه دارند تا انحلال شرکت را به صورت رسمی به اعضا و کارکنان شرکت اعلام کرده و همچنین در اداره ثبت شرکت و سازمان­ها به ثبت رسانده و پایان کار شرکت را اعلام نماید،اجرای این روند را ثبت انحلال شرکت می­نامند.

انحلال شرکت

هر شرکت به دو دلیل عام و خاص انحلال شرکت را اعلام میکند،که شرایط عام عبارتند از :

شرایط عام انحلال شرکت

ورشکستگی و عدم تمکین مالی

ورشکستگی مالی زمانی اتفاق می­افتد که شرکت توانایی پرداخت و رسیدگی به وجوهی که باید پرداخت شود را ندارد.این امر برای شرکت­هایی که در ابتدا محصول یا محصولاتی را ارائه می­کردند و پس از زمانی قادر به فروش و حتی تولید آن محصول نیستند ،اتقاق می­افتد.

پایان تاریخ اقتضای شرکت

برخی از شرکت­ها با هدف فعالیت در کوتاه مدت تشکیل می­شوند که پس از به پایان رسیدن آن تاریخ شرکت به فعالیت خود خاتمه می­دهد.
کاهش تعداد شرکای شرکت :هر شرکت در زمان شروع فعالیت کار خود را با چند شریک و سهام­دار شروع می­کند و در صورتی که فقط یکی از اعضای شرکت در شرکت باقی بماند ،کار و فعالیت منتفی شده و به صورت طبیعی منحل می­شود.

تصمیم جمعی شرکا

شرکت در زمان شروع فعالیت با تایید و تصمیم شرکا آغاز به کار می­کند و در زمان منحل شدن شرکت نیز با تصمیم همه آن­ها شرکت منحل خواهد شد.

عدم انجام موضوع شرکت

هر شرکت قبل از شروع به کار هدف یا اهدافی را تحت عنوان موضوع شرکت در اداره ثبت شرکت­ها تعیین می­کند ،و در صورتی که پس از مدتی قادر به رسیدگی به آن اهداف و موضوع شرکت نباشد ،شرکت منحل خواهد شد.

شرایط خاص انحلال شرکت

از دست رفتن نیمی از سرمایه شرکت

در زمان فعالیت شرکت ممکن است به هر دلیلی مقداری از سرمایه شرکت دچار ضرر مالی شود ،در این جا یکی از شرکا که از نظر قانون موجه باشد این حق را دارد که تقاضای انحلال شرکت را بدهد ،در صورتی که دیگر شرکا حاضر به جبران ضرر مالی که حق طرف دیگر است نباشند ،او را شرکت خارج می­کنند.

تصمیم شرکا

در زمان شروع فعالیت هر شرکت ،این شرکا و سهامداران هستند که با همکاری و پشتیبانی مالی شروع به فعالیت می­کنند ،در صورتی که یکی از شرکا یا سهام­داران که سهم آن از نیمی از کل سهم شرکت بیشتر باشد ،به هر دلیل تقاضای انحلال شرکت را بدهد ،شرکت منحل خواهد شد.

انحلال شرکت

فوت یکی از شرکا

در صورتی که با فوت یکی از شرکا شرکت قادر به ادامه فعالیت و اداره وظابف شرکت نباشد،طبق اساسنامه ای که در ابتدای فعالیت شرکت تنظیم شده است،شرکت منحل خواهد شد.

روند ثبت انحلال شرکت

در صورت اتفاق افتادن یکی از شرایط بالا ،برای انحلال شرکت همه اعضای شرکت باید موافق انحلال شرکت باشند و صورت جلسه را تایید و امضا نمایند .دلیل اهمیت حضور اعضای شرکت تا حدی است که اگر حتی یکی از اعضای شرکت قادر به حضور در جلسه انحلال را نداشته باشد، باید وکیل تام الاختیار آن این کار را انجام دهد.
پس از توافق و به امضا رسیدن انحلال شرکت ،زمان ارائه این درخواست تا 5 روز معتبر است و پس از مدت 10 تا 15 روز زمان لازم است تا شرکت رسما منحل اعلام شود ،این در حالتی است که پس از انحلال شرکت ،این خبر در روزنامه ای رسمی به چاپ برسد.
پرداخت بدهی­ها،مالیات مستقیم و غیر مستقیم نیز به عهده مدیر تسویه است که وظیفه دارد در مدت 10 سال آن را پرداخت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *