کاراندیش مشاور و مجری شما در کلیه امور ثبتی مالی و حقوقی

انتخاب نام برند

با وجود نام های مختلف و مطرح ، ارائه ایده های مناسب و مطرح برای نام در حوزه های مختلف کسب و کار همیشه سخت و دشوار بوده ست چراکه که برند ها و علامت های تجاری می توانند تا شما را نامور کنند و به شهرت برسانند و در مقابل آنها می توانند شما را به زمین بزنند و شما را جلوی رقبا ناکام بگذارند پس چه چیزست که می تواند شما را در انتخاب نام برند یاری کند با ما در مقاله انتخاب نام برند و علامت تجاری همراه باشید .

انتخاب نام برند

انتخاب اسم مناسب برای کسب و کار و نام برند

نامی که برای علامت تجاری و یا همان برندتان ثبل ثبت برند انتخاب می کنید در واقع به گروه عظیم تری می پیوندد بدین معنا که نام برند شما تمام برند شما نیست از طرح ها،شکل ها، نمادها، نقشها،تصاویر،مهر،لفاف، برند،لوگو و غیره تشکیل شده است به علاوه نامی که انتخاب می کنید. در قالب این موارد به گروه عظیم تری می پیوندد که با اعمالی که بر روی آن انجام می دهید ، رخدادهایی که در کسب و کار خود پدیدمی آورید و در حالت کلی آن هویت دیداری که از خود به نمایش می گذارید ، شیوه ارتباطتان با جامعه هدف و جایگاهی که در آن هستید ایجاد می کند.

نام برند ایرانی و علت مهم بودن آن

در ایران با توجه به اختلافات زبانی و بطور کلی تر اختلاف معنا با کشور های مختلف من جمله کشورهای اطراف ، بکارگیری خلاقیت در انتخاب نام برند ایرانی از اهمیت بالایی برخوردارست. با لحاظ نکردن عنصر خلاقیت در انتخاب نام برند شما قادر نخواهید بود تا حواس مخاطب را به خودتان جلب کنید و درصورتیکه بتوانید نامی مناسبی هم انتخاب کنید می توانید شانس موفقیتتان را در جلب نظر جامعه هدف بالا ببرید.

قانون های نام گذاری نام برند

در ابتدای امر به بعضی از قانون ها و روش های انتخاب نام برند می پردازیم روش هایی که افراد و کسب و کارهای زیادی بوسیله آن رشد و توسعه یافته اند که می توان آنرا نوعی استاندارد در نظر گرفت که می تواند در پایان شما را با یک یا چند گزینه ی مناسب تنها بگذارد این دسته روش ها با توجه به موقعیت کلی تجاری برنامه ریزی شده اند بنابراین ممکن ست در مواردی این روش ها کاملا مفید واقع نشوند، آن زمان تابع موقعیت هستند تا قانون و یا روش. منتهی همانطور که گفتیم عموما کسانی که از این روش ها و یا به اصطلاح فیلترها استفاده کرده اند نتیجه ی مطلوبی بدست آورده اند که در ادامه به تک تک آن ها اشاره خواهیم کرد.

کوتاهی و اختصار نام

شاید شما هم بسیار شنیده باشید که نام می بایست کوتاه و مختصر باشد تا بتواند براحتی در ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه مخاطب بنشیند. چه در انتخاب نام برند و چه در انتخاب اسم نوزاد عموما تلاش می شود تا از طولانی بودن اسم و نام جلوگیری کنند منتهی همین نام ها و اسامی نبایست آنقدر کوتاه باشد که به سرعت از ذهن مخاطب بروند. عموما مخاطبین نام هایی در ذهنشان ثبت می شود که از ترکیب مناسب نام ها و کلمات خاص به وجود آمده باشد.

در انتخاب نام برند برای ثبت شرکت می بایست دو چیز را مورد توجه داشت اول آنکه اقلا از دو واژه تشکیل شده باشد و دوم آنکه از ده حرف پیشی نگیرد.

غیر مرسوم بودن نام برند

برخی از متقضیان ثبت علائم تجاری در تاکید بر نام های غیرمرسوم ، نارایج و نامتداول تلاش دارند. این مدل نام ها عموما به دلایل اصولی در بازاریابی دهان به دهان مورد رد واقع می شوند چراکه نام هایی که میخواهند در قالب برجسته ترین علائم تجاری ظهور کنند می بایست به نقش نام در گفتگوی مردم اهمیت دهد چراکه این مدل نام ها حتی با وجود بهترین کیفیت ها در خدمات و یا تولید نمی توانند درگفت و گوهای مشتریانشان بکارگرفته شود و عملا شما بخشی از بهترین تبیلغات پنهان را از دست خواهید داد.
متقابلا عده ای جلوی این مورد ایستادند و اظهار می کنند که رایج و همرنگ جماعت بودن اشتباهی عمیق است و تماما تلاش دارند تا نام برند از چیزهایی خارج از حیطه مذکوره و همچنین دارای بعد جلب توجه باشد ؛ برای نمونه چندین سال پیش موتورهای جستجوی زیادی تلاش کردند تا جریان مخاطبان فضاهای تحت وب را به خود جذب و جلب کنند در این دوره شاهد Infoseek به معنی جستجو کردن و Alltheweb به معنی کل اطلاعات وب می باشد منتهی در همین دوره موتور جستجوی google که معنایی دربرنداشت توانست رقبای خود را کنار بزند و همچنین گوگل را به معنی جستجو کردن جا انداخته است بطوریکه امروز گوگل در فرهنگ واژگان انگلیسی به معنی “جستجو کردن” تعریف می شود.
من حیث المجموع با وجود یکسری استثنا در این قانون صاحبین کسب و کار و برند می بایست به موقعیت و شرایطشان توجه کنند و نه صرفا اسم و نام ضمنا این موضوع را هم نباید فراموش کرد که گوگل از استثنائات حوزه کسب وکار حساب می شود که با خلاقیت و فناوری که پدید آورده بود توانست جلوی رقبای خود بایستد.

خاص بودن نام برند

بهتر است رد انتخاب نام برند از نام های متفاوت و متمایزی تشکیل شده باشند و همچنین از دل و بطن کسب و کار بیرون کشیده شوند تا حائز تمام هویت کسب و کار شما باشند نام برند هایی همچون دیجی کالا ، ایرانسل و غیره که در سال های اخیر توانستند به خوبی خود را نشان دهند از دل کسب و کارشان بیرون کشیده شده اند.

ایران با فرهنگ غنی و تاریخی چندهزارساله با زبان های مختلف و پر معنی قابلیت و پتانسیل بکارگیری نام های زیادی را دارد که می تواند خاص بودن شما را با ریشه ای تاریخی تثبیت کند این اجازه را به شما می دهد تا محتوای ارزشمندی برای برند خود در آینده داشته باشید حتی می توانید از نام ها و اسامی پیشین در ترکیب نام های برندتان استفاده کنید.

آینه ای یا فرکانسی بودن در انتخاب نام برند

در مواردی چند موفق ترین برندها موفقیت خودشان را از قانون آینه ای بودن بدست آورده اند جالب است بدانید در اکثر موارد مخاطبان حوزه های مختلف تجارت به نام هایی که از یک تکرار و بسامد خاص که مکرر استفاده گردیده عکس العمل های مطلوب تری نشان داده اند ؛ این مورد که می تواند آرزوی بسیاری از تجار ، صاحبین و مدیران کسب و کار های مختلف باشد بطور دائم التزاید روبه تثبیت و قوت گرفتن بوده اند برندهایی با آوایی دلنشین که ممکن ساعاتی از روز در ذهن ما بچرخند و بچرخند و حتی ما آنها را بارها و بارها بطور ناخود آگاه به زبان بیاوریم.
برندهای مشهوری همچون “لپ لپ” و “یک و یک” که اتفاقا پس از مراحل ثبت ، برای برندسازی و برندینگ بکار گرفته شده اند و شهرت و ناموری خود را از همین عنصر بدست آورده اند لذا چندان جای تعجب ندارد اگر وارد دایره لغات مردم یا حداقل جامعه هدفتان بشوید.

حتی می توانید این مورد را سرلوحه انتخاب نام برند خودتان قرار دهید آینه ای و یا فرکانسی بودن می تواند به تنهایی حاوی یک ” علامت تجاری” کامل باشند.

ساختار تشکیل دهنده شما

بعنوان کسب و کاری که در حوزه تولید و یا خدمات فعالیت می کنید ایجاب می کند تا از دل کسب و کار خود شروع به انتخاب نام برند کنید چراکه بایستی ارتباط آن دسته کالاها و خدمات به شما و کسب و کارتان حفظ شود . صاحبین کسب و کاری که این موضوع را به خوبی درک کرده اند سعی می کنند تا آن ساختار تشکیل دهنده را در نام برند بکاربگیرند برای مثال جالب است بدانید برند تپسی یا تپ 30 یا Tap30 شباهت آوایی مناسبی با taxi ( تاکسی ) دارد این نام می تواند متجلی نام کسب و کار و نیاز مخاطبین شما باشد چراکه شباهت و مشترکی ژرف دارند.

یا نمونه ی دیگر برند جوجو که شباهتی عمیق با همان غله ی معروف یعنی جو دارد نوشیدنی که از غله ی جو است و نام جو را برای دو مرتبه برای خود دارد می تواند مرتفع کننده بسیاری از سردرگمی ها در انتخاب محصول از جانب مشتری را سلب کند و این به معنی سود معنوی است اگر توجه کرده باشید این برند بر روی ” طعم جو ” بسیار تاکید دارد.

یکی از ملزمات ثبتی آن است که نام برند نمی بایست با تعاریف توصیف کننده همراه باشد این مورد با ساختار تشکیل دهنده فوق مخالفتی ندارد ؛ وجود تعاریف توصیف کننده مخالف قوانین و مقررات علائم تجاری ست و در توسط اداره مربوطه رد خواهد شد.

خاستگاه ، بنیاد و ریشه نام برند

همانطور که در دیگر مقالات علائم تجاری گفتیم خاستگاه و ریشه ی علامت تجاری شما می بایست با دقت و ریزبینی دقیقی لحاظ شود چراکه می تواند درآینده نقطه ای برای جلوگیری از گسترش کسب و کارتان باشد بدین جهت می بایست اطلاع بگیرید که موارد زیر جزء این نام هستند یا خیر:
  • شناخته شده است یا خیر ؟
  • ممکن است اضافی تلقی شود؟
  • نام برند را طولانی نمی کند؟
  • نام برند را از سلاست و روانی دور می کند یا خیر ؟
  • وجهه ی حرفه ای به کسب و کار شما می بخشد یا خیر ؟
  • آیا می تواند شما را به دسته ی حرفه ای هم صنفان و رقیبتان برساند؟
  • آیا به موارد قبلی و بعدی راهنمای انتخاب نام برندتان تاثیر منفی می گذارد یا خیر؟
  • آیا می تواند برند شما را محدود به منطقه ای خاص کند ؟

اگر پیش بینی می کنید که اضافه کردن نام استان و یا محله خاستگاهتان می تواند موارد فوق را شامل شود بهتر است از گزینش آنها در انتخاب نام برند خودداری کنید ، برای نمونه این نام ها می توانند تاثیر بهتری بر روی نقطه فروش شما در همان منطقه داشته باشند منتهی می توانند به همان اندازه برای شما محدود کننده باشد در مقابل بسیاری از همین پسوند ها یا پیشوندها می توانند حتی در مناطق دیگر هم تشدید کننده باشد برای نمونه خرمای برخی شهر ها می تواند بسیار طرفدارانه و تشدیدکننده باشند چراکه از سالیان دور با کیفیت عالی روانه بازار می شد.

دوری از نام های طنزآلود در اتخاب نام برند

عناصر طنزآلود در انتخاب نام برند و در حالت کلی علامت تجاری توصیه نمی شود عناصر طنزآلود در کسب و کار ممکن است شما را متوجه مردم و جامعه هدفتان بکند منتهی به مراتب نمی توانند نقطه فروش شما را دچار تحول کنند عموما این علائم تجاری برای مدتی اندک دستخوش توجه می شوند ولی نه به دید خریدار به آن نگریسته میشود چراکه در آن نمی بینند که بتواند نیازهای آنها را رفع کند عموما بزودی از نقطه توجه پایین می آیند و نمی توانند قد بکشند منتهی همانند دیگر موارد پیشین می بایست شرایط و موقعیت کسب و کارتان را سنجید و نه فقط صرفا این دسته دلایل را.

محدود سازی نام برند

بهتر است در انتخاب نام برند از عناصر محدود کننده استفاده نکنید نام برند نمی بایست از یک جزء کسب و کار نشات بگیرد درواقع نشات گرفتن از یک حیث فعالیتتان می تواند این تصور را در مخاطب ایجاد کند که برند و فعالیت کلی و یا اصلی شما صرفا به همان مورد برمی گردد منتهی صاحبین سرمایه که می خواهند نامی مناسب انتخاب کنند می دانند که تمرکز بر روی یکی از عنصر های فعالیتشان خطر و ریسک بالایی را به همراه دارد ولی باید این مورد را هم قید کنیم که برندها و علائم تجاری زیادی هستند که با همین محدودیت و برندینگ مناسب توانسته اند بسیار ممتاز بیرون بیایند لذا مجددا توصیه ای صددرصدی وجود ندارد.

نحوه ادا ، بیان و معنا

یکی دیگر از فاکتور هایی که می بایست در انتخاب نام برند لحاظ کنید نحوه ادا ، بیان و صرف معنا بواسطه نوشتار متن ایجاد می شود است این مورد جدا می تواند توسعه شما را در مناطق مختلف خارجی و داخلی دچار مشکل کند و می تواند تا جایی پیش رود که از ورود شما به صحنه های متفاوت عرصه تجارت جلوگیری کند . برای نمونه واژه الموت با خوانش (alamut) در ایران برای روغن موتور مورد استعمال و بکارگیری بود ؛ این برند با نقطه فروش بالا آماده صادارت و توسعه تجارت بود و اتفاقا به کشور های عربی همسایه هم صادر شد ولی موجی از عدم مطلوبیت به سوی این برند ساطع گردید چراکه این برند در زبان عربی به شکل almawt خوانده می شود که از دو واژه ال و موت (مرگ) تشکیل شده ست.

این صادرات به علت انتخاب نامناسب نام و همچنین عدم تحقیقات کافی در مورد مقصد عملا شرکت پالایش الموت آبادان را از سود سرشاری که می توانست ایجاد کند دچار شکست کرد گاهی منافع معنوی برندها و طرح های صنعتی که بکار می گیرید و ثبت می کنید می توانند حامل میلیاردها یا میلیون ها سود یا ضرر باشند و می بایست این مورد را در نظر داشته باشید شرکت کوچک امروزتان ممکن است در آینده یک شرکت گسترده و یا مادر باشد لذا می بایست به این موضوع توجه داشته باشید؛ برای نمونه برند دیجی کالا در سال 88 یا 89 دارای ارزش چندانی نبود ولی امروز می تواند به جد ارزشی چندصد برابری نسبت به ده سال گذشته خود داشته باشد.

با انتخاب نامناسب اسم برند همچون الموت که می تواند تجلی مرگ و کشتار باشد بدین جهت عده ای انتخاب نام برند را دشوار می بینند حتی صاحبین پالایش الموت آبادان هم گمان می کردند الموت به عنوان یکی از ارزشمند ترین مناطق طبیعی ایران مناسب فعالیت است ولی به این موضوع فکر نکرده بودند.

هیچگاه انتخاب نام برند را دست کم نگیرید و آنرا کوچک فرض نکنید ، همواره به دنبال برندهایی باشید که می توانند پتانسیل های به وفور داشته باشند.

شخصیت سازی و کارکتارایزینگ

در برخی موارد ممکن ست نام ها و اسامی به پست شما بخورند که پیشینه ای طولانی دارند که می توانند در شخصیت و شخصیت سازی برند شما ( brand characterizing) تاثیر قوی در بستر خود داشته باشند ؛ ایران با برخورداری از چندین زبان داخلی که پیشینه ای طولانی دارند می تواند بستری باشد برای انتخاب نام  برند شما . پیشتر در مقاله 22 دلیل ثبت برند توضیح دادیم چرا می بایست چنین نام هایی را حتما ثبت کنید . شاید یکی از مهم ترین دلایل آن پیش زمینه ای است که این نام ها در بردارند برای مثال می توانند ارتباط قوی با معانی گذشته خود برقرار کنند و افراد زیادی را به خود جذب کنند.

برند قدرتمندی همچون آپارات که دارای پتانسیل های وافری ست با توجه به ارتباط محکمی که با سینما برقرار کرده توانسته است یکی از چند دلیل موفقیتش در فضای تحت وب باشد بطوریکه جز چندمین سایت های برتر ایران ست و روزانه چندصدهزار کلیک را داراست.

آینده گرایانه در انتخاب نام برند

شرکت ثبت کاراندیش شاهد بیش از 20 سال تجربه در امر ثبت برند و علامت تجاری است می بایست بیشتر از هر چیزی به این موضوع اهمیت دهید اینکه برندی که انتخاب می کنید می تواند برای آینده تان سودمند باشد و مهمتر از همه همانند روغن موتور الموت مانع اصلی نباشد ؛ پیشنهاد می شود ابتدا نام برندتان را با معیار پیشتر گفته شده و معیار های بعدی مورد بررسی قرار دهید سپس در نام برندتان در حوزه های مختلف معنایی و موقعیتی بررسی کنید ؛ برای مثال می توانید معنی نام برندتان را در زبان های کشور های اطراف مورد بررسی قرار دهید برای مثال آنرا در زبان های عربی ، ترکی ، روسی و زبان بین المللی انگلیسی بررسی کنید.

اجتناب از نام های عام در انتخاب نام برند

همانطور که می دانید با نام های عام نمی توانید در جهان تجاری رقابت کنید به خصوص که فضاهای تحت وب تاثیری بسیار زیادی بر روی زندگی مخاطبان و مشتریان گذاشته است ؛ برای نمونه برند گلستان که سالیان پیش ثبت شده امروز جایی برای شروع ندارد به این معنی که امروز عام بودن برند آنرا به سمت پیشرفت و موفقیت هدایت نمی کند بهتر است از همان ابتدا نام های عام را از گزینه هایتان حذف کنید چراکه درصد ثبت شدن این دسته برندها بسیار بسیار پایین تر از آن است که بخواهید به آن فکر کنید چراکه براساس قانون نام باید از نام های خاصی که پیشتر مورد ثبت واقع نشده اند استفاده شود.
برای اطمینان خاطر جهت حذف گزینه های عام می بایست اطلاع دهیم قانون علائم تجاری به اشخاص اجازه نمی دهد نامی را ثبت کنند که عام ست و هیچ پسوند و پیشوند خاص به همراه ندارد.

آهنگین بودن ناک کسب و کار در انتخاب نام برند

آهنگ بودن در انتخاب نام برند بسیار بسیار مسئله پراهمیت و جدی است چراکه مراتب مهمی از تجارت شماست هرجا که حرف از کالاها محصولات و خدمات شما باشد آن نام تکرار می شود پس چه بهتر که نامی را برگزینید که بتواند آوای خوبی داشته باشد ، اصطلاحا در دهان بنشیند و گفتنش لذت بخش . اسامی آهنگین و خوش آوایی که به ثبت می رسند می توانند ذهن ناخودآگاه را مشغول خود کنند و بصورت کاملا نامشهود شما را برایشان بازگو کنند نام هایی همچون مزمز و ولوو (VOLVO) از آن دسته نام هایی هستند که می توانند . حتی آهنگین نام هایی که با این شکل به ثبت می رسند می توانند بسیار بسیار در گفتگوی عامیانه مردم وارد شوند و آنرا مجددا و مکررا برای خود و دیگران تبلیغ کنند.

نام های تکرار شده و قدیمی

توصیه می شود از نام های استفاده شده و قدیمی در انتخاب نام برند خودداری کنید ، حتی اگر نام عام هم ثبت شود به هرمیزان نام عام تر و یا تکراری تر باشد هزینه ای که برای برندسازی آن می پردازید بیشتر می شود ، ممکن است نامی عام نباشد ولی تکراری باشد به همین جهت عام بودن با تکراری بودن مساوی نیست به این معنی نیست که اگر نام عام فرضا ( صندلی ) را که ثبت نمی گردد را انتخاب نکنید ولی به این معنی نیست که صرفا نام عام بهتر است ثبت نگردد بهترست با دید باز نام برندتان را انتخاب کنید.

برای نمونه نام علامت تجاری قرار است ثبت گردد صاحبین آن سعی دارند تا نام (پارس … ) را روی آن بگذارند جدا از ملزمات ثبتی ( ثبت شدن و نشدنش ) ممکن است بسیاری از مخاطبین شما را به برندهای شهیرتری به “پارس شهاب” و “پارس خزر ” و مجموعه های هتل های پارس اشتباه بگیرند ولی با این حال ممکن است ارزشش را داشته باشد و مدیران آینده آن بخواهند آنرا بدین شکل ثبت کنند منتهی نبایست فراموش کرد که برجسته ترین موضوع در برندینگ و برندسازی تمایزست.
مهمترین موضوع در انتخاب برند تنها موقعیت ، شرایط و میل صاحبین کسب و کار است و نهایتا آنها روی کسب و کار و آینده شان تاثیر می گذارد.

مخاطب شناسی در انتخاب نام برند

یکی دیگر از مهمترین فاکتور ها و مشخصه ها برای انتخاب نام برند چیزی نیست جز شناخت مخاطب و پرسش سوالاتی از قبیل:

  • مخاطب شرکت و کسب و کارمان و یا به عبارت روشن تر برندمان کیست ؟
  • ممیزه و عرصه تجاری ما کجا محدود می شود یا به دیدی واضح تر چه چیز نزد ما تولید و یا ایجاد می گردد که متقاضیان آن را می طلبند ؟
  • عقاید و دیدگاه های مخاطبین ما در چه مفاهیمی تعریف و ترجیح می گردد ؟
  • بدین معنی که آیا اولویت ذهنی دارند و اگر دارند چطور برندمان می تواند آنرا دارا باشد؟ نام انتخابی آیا اعتبار کافی دارد و می تواند خود را با مخاطب هماهنگ کند ؟
  • آیا نام برندمان با ویژگی های خاص و منحصربفرد ما می تواند ارتباطی برقرار کند و یا آنها را در تاریکی رها می کند ؟
طبیعتا اگر مطلع نباشید که نام برندتان را برای که انتخاب می کنید به سمت انتخاب نام های غیر مناسب گام برمی دارید فقط کافی است مدتی با مدیران و صاحبین برند مجامع و جلسه هایی تشکیل دهید تا بتوانید نام مناسبی را انتخاب کنید.

حال چطور نام برندمان را انتخاب کنیم؟

  1. طوفان فکری و نام های مختلف
  2. برجسته کردن نام های مطلوب
  3. بررسی کردن نام های مطلوب با معیار های صاحب نظرین
  4. بررسی کردن نام های مطلوب با معیار های که ذکر کردیم
  5. حذف گزینه های نامطلوب و مشکل دار (دوری یکسری از نام ها همچون ایران )
  6. حذف گزینه هایی که گمان می کنید در ثبت به مشکل بربخورند
  7. مشاوره من باب نام های مطلوب
  8. طراحی برند و علامت تجاری
  9. اقدام جهت ثبت

نکته : در گام اول می بایست تمام نام هایی که ظاهرا مناسب به نظر می رسند در لیست نوشته شده است تقریبا هرچه به ذهن می رسند.
نکته : مطلوب بودن نام برای مدیران شرکت بسیار مهم ست چراکه درواقع برند و علامت تجاری که قرار است ثبت کنند قرار ست وجهه ی آن ها در کسب و کار باشد و تمثیلا علامت تجاری با کسب و کار پیوند می خورد.
نکته : به دنبال انتخاب نام برند های که رنگ و بوی دولتی مملکتی و کشوری دارند و یا اینکه به یکی از سازمان ها و ارگان های سابق الذکر مرتبط باشند نگردید عموما این نام ها قابلیت ثبت ندارند مگر با قبول سازمان ارگان ، نهاد مربوطه.
نکته : قبل از انتخاب نهایی بین صاحب نظران و مدیران حتما مشاوره بگیرید چراکه موارد زیادی هستند که مدیران و مالکان اتخاذ می کنند که اصلا قابلیت ثبت ندارند و از هزاین مجدد شرکت و یا مالکان جلوگیری به عمل می آورد.
نکته : هیچگاه قبل از ثبت قطعی و نهایی به دنبال تبلیغات ، طراحی اوراق و سربرگ ها و غیره نکنید ، طراحی برند و نام به معنی مالکیت آن نیست پس پیش از هرچیز اول برند را ثبت کنید سپس به دنبال امور متعاقب آن باشید.
نکته : بسیاری از متقاضیان ثبت برند می خواهند تا علامت تجاریشان در دفترهای مختلف بین المللی و یا سازمان مالکیت فکری جهانی مورد ثبت قرار بگیرد منتهی برند پیش از اینکه در کشورها دفترها و یا وایپو به ثبت برسد می بایست مطابق قانون در مبداء ( ایران ) به ثبت برسد در ضمن موسسه کاراندیش با بیش از بیست سال سابقه در امور ثبت برندهای داخلی و خارجی فعالیت می کند.
نکته : همانطور که ابتدای مقاله هم گفتیم موارد موفق خارج از قاعده ای هم وجود دارد ولی باید توجه کرد که نام برندهای زیادی با استفاده استراتژی ها و تاکتیک های مشابه درصدد کسب موفقیت آن دسته خاص بودند منتهی موفقیت چندانی به دست نیاوردند.
نکته : برای شروع کسب و کار ها در مناطق دیگر تحقیقات کافی را انجام دهید.
نکته : گاهی می بایست از چند برند استفاده کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *