ماده 20 قانون تجارت مصوب 1311 در مورد شرکت های تجاری بیان میکند: “شرکت های تجاری بر هفت قسم است 1.شرکت سهامی 2. شرکت با مسئولیت محدود 3. شرکت تضامنی 4. شرکت مختلط غیرسهامی 5. شرکت مختلط سهامی 6. شرکت نسبی 7. شرکت تعاونی تولید و مصرف” اما بعدا قانون گذار در ماده 4 لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347 که جانشین مواد 21 تا 93 قانون تجارت مصوب 1311 شده بود تصریح نمود که شرکت سهامی به دو نوع شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام تقسیم میشود، برای ثبت شرکت سهامی عام باید تفاوت های این نوع از شرکت ها را با شکت های سهامی خاص بررسی نمود.
ماده 4 لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت شرکت سهامی عام را این گونه تعریف میکند: شرکت هایی که موسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند. اینگونه شرکت ها شرکت سهامی عام نامیده می شوند. که در این جا ویژگی های ثبت شرکت سهامی عام را بررسی میکنیم.
تا اینجا ثبت شرکت سهامی عام تفاوت بزرگی با شرکت سهامی خاص دارد اما در خصوص پرداخت سرمایه تفاوتی با شرکت سهامی خاص وجود ندارد. بدین صورت که موسسین میتوانند حداقل 35% درصد مبلغ سهام خود را نقداً پرداخت و مابقی را در تعهد خود ظرف مدت مقرر به شرکت پرداخت نمایند این شرایط بر مردمی که توسط بانک سهام شرکت را پذیره نویسی میکنند نیز حاکم است.
به صورت کلی در ثبت شرکت سهامی عام ظرفیت اداره تعداد بسیار زیاد شریک را داراست و سازو کار اداره شرکت به گونه ای تعریف شده که قابلیت دارا شدن هزاران سهام دار را نیز دارد.
در این مطلب سعی شده است وجوه تمایز ثبت شرکت سهامی عام با دیگر انواع شرکت ها بیان گردد اما با توجه به احکام مشترک بسیار زیاد با شرکت سهامی خاص توصیه میگردد مطلب ثبت شرکت سهامی خاص را نیز مطالعه نمایید.
تهران، میرداماد، میدان مادر خیابان شاه نظری کوچه دوم پلاک 34 واحد 1 جنوبی
درباره ما
تماس با ما
وبلاگ
دفتر: ۲۲۹۲۴۲۵۶-۰۲۱
دفتر: ۲۶۴۱۳۸۵۴-۰۲۱
همراه: ۰۹۱۰۳۱۵۱۴۸۱
ایمیل: info@carandish.com
ما در مجموعه کاراندیش سالها تخصص و تجربه خود را در زمینه خدمات ثبتی و ثبت شرکت و امور مالیاتی، طرح صنعتی و ثبت برند در ایران و کشورهای عضو wipo در اختیار شما میگذاریم. خوشحال خواهیم بود شما را برای رسیدن به اهدافتان یاری کنیم.
تمامی حقوق برای سایت کاراندیش محفوظ است Copyright 2022 ©